Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosse från Sveg blir ny bas för elitklubbarna

Gärna en framgång i det europeiska cupspelet. Men hellre en jämn och spännande allsvenska.
Så tänker Elfsborgbasen Bosse Johansson, som är ny ordförande i Svensk Elitfotboll (Sef).

Bosse Johansson kommer från Sveg i Härjedalen, och har bara spelat fotboll som ung och med kompisgäng. När han flyttade till Borås 2002, hade han aldrig varit ledare i en elitklubb. Hur blev han ordförande i föreningen för klubbarna i herrallsvenskan och superettan?

mycket i mitt jobb inom bankvärlden, och kom till Borås som bankchef 2002. Redan första månaden fick jag frågan om jag kunde tänka mig att gå in i den nya styrelsen för Borås arena, som kommunen och Elfsborg bestämt att man skulle bygga, säger Bosse Johansson.

– Det var nog också på grund av en intervju i Borås Tidning när jag tillträdde. Jag hade frågat reportern om läget i Elfsborg, och vad han trodde om några unga talanger. Så han skrev att sparbankens nye vd verkade vara fotbollsintresserad.

– Jag behöver lära mig jättemycket om Sefs olika frågeställningar. Där har jag egentligen bara börjat.

– Det är flera saker. Vi måste ta ordningsstörningarna på största allvar. Det finns mätningar som visar att 20 procent av de fotbollsintresserade i Stockholm inte vågar på fotboll, eftersom de är rädda för våld. Samtidigt är det jätteviktigt att bejaka den positiva läktarkulturen med tifon, sånger, färg och stämning. Det drar folk. Där har vi en stor utmaning, säger Bosse Johansson. (TT)