Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bosse Johansson: "In i det sista var han en kämpe"

Bosse Johansson, uppväxt i Sveg, kom nära Klas Ingesson som ordförande i Elfborgs IF: "In i det sista var han en kämpe", säger han.

– Det är med stor sorg vi har tagit emot beskedet. Vi har inom Elfsborg varit medvetna om att Klas har kämpat och slitit hårt med cancern de senaste dygnen och de senaste veckorna men sedan är det ändå alltid en chock när det sker, säger Bosse Johansson.

Han säger att klubbens tankar går till Klas Ingessons anhöriga och han har varit i kontakt med Klas Ingessons fru på morgonen.

– Klas är en av de personer som jag har träffat i mitt liv som gjort starkast intryck på mig med sin starka och varma personlighet. In i det sista var han en kämpe och han såg positiva saker i livet och i omvärlden och fotbollen.

Förra veckan var Bosse Johansson tillsammans med bland andra klubbdirektören Stefan Andreasson hemma hos Klas Ingesson och pratade med honom om livet och fotbollen.

– Han hade en unik förmåga att se de större sammanhangen och han gjorde en fantastisk insats för IF Elfsborg, säger Johansson.

– Han har betytt väldigt mycket för klubben både framför och bakom kulissen.

Läs mer:

Klas Ingesson död

Så minns vi Klas Ingesson