Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadspriserna i länet har börjat öka igen

Artikel 6 av 7
bostadspuls
Visa alla artiklar

På årsbasis har bostadspriserna minskat i länet, men de senaste tre månaderna har de börjat öka igen. Det skriver Länsförsäkringar i ett pressmeddelande.

Ökningen är 1,8 procent på bostadsrätter och 1,6 procent på villapriserna om man jämför med samma period förra året. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar.

– Trots den långsamma starten under våren på grund av den osäkra bostadsmarknaden och en sen vår märker vi nu tydligt ökad aktivitet. Våra mäklare bekräftar att köpare och säljare har allt lättare att mötas i bostadsaffärerna, säger Länsförsäkringarnas vd Marcus Svanberg i pressmeddelandet.

Läs också: Ett hus från 1929 och en tomt med sjöutsikt – här är de mest klickade husen i länet på Hemnet

I landet som stort har priserna nästan legat still de tre senaste månaderna.

Räknar man på årsbasis blir läget lite annorlunda. Då har bostadsrättspriserna sjunkit med 2,8 procent och villapriserna med 1,3 procent i länet.

På riksnivå är fallet ännu större. I snitt har priserna sjunkit med 7,2 procent på bostadsrätter. Villapriserna har dock legat stilla.