Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Anna Lena går all in för sin favoritfärg rosa – ”Man betraktas nog inte som seriös”

Passionen för rosa började någon gång i tonåren, och sedan har det bara fortsatt för Anna Lena Wik som går ”all in” för sin färg. Hemma i Hammerdal är allt från soptunnan till servetterna prydda med rosa rosor. Och så här i juletider är granen förstås rosa, från de översta till de nedersta grenarna.

Annons

I toppen breder en ängel ut sin blekrosa kjol och nere på golvet står både en rosa tomte och en rosa halmbock. Man skulle kunna tro att bocken blivit sprutmålad på hemmaplan, men, nej, den är köpt på en affär för ett antal år sedan.

– Det gäller att passa på när det är modernt, säger Anna Lena som ständigt letar nytt julgranspynt i rätt kulör.

Helst ska det vara ljust rosa, både när det handlar om inredning och kläder. Det finns andra färger i huset också, men garderoben är välfylld med både klänningar, ytterplagg och accessoarer i rosa.

– Jag har oddsen emot mig, jag är både blondin och gillar rosa, konstaterar Anna Lena som emellanåt får lite sneda blickar eller kommentarer när hon rör sig på stan, färgmatchad från topp till tå.

– Man betraktas nog inte som seriös, men då är det bra att kunna få överraska ibland, säger Anna Lena som är snabb i tanken och vass i repliken när det behövs.

Läs även: Låt dig inspireras av läsarhem från länet – här är hela listan

Till vardags är hon ekonomichef och håller koll på nio olika bolag, bland annat en bilfirma. Förutsättningarna för en rosa bil är med andra ord ganska hög, men bilen på uppfarten är silvergrå. Däremot har den en specialdesignad dekor i ljusrosa på sidorna och allt löst har rätt färg, till och med golvmattorna och skyddsklädseln i fårskinn.

– Det är rosa rattmuff, rosa isskrapa, rosa bogserlina, rosa spolarvätska och en rosa spade om jag skulle hamna i diket.

I själva villan har Anna Lenas man och fyra söner lite andra färger att vila ögonen på, men lusthuset på tomten är en rosa dröm som används flitigt från mars och långt in på höstkanten.

– Det är så skönt att varva ner i den här rosa oasen, säger Anna Lena som brukar tar med sig en tekopp efter jobbet, slå sig ner i en av sofforna och låta den rosa cd-spelaren bjuda på lite klassisk musik.

Läs även: Så slipper du få alla barr på golvet – fem tips på hur du vårdar julgranen

Varför ska soptunnan vara enfärgad och grön när den kan vara klädd med rosa rosor?

Inne i lusthuset är precis allting rosa och mycket är hemgjort. Anna Lena har till exempel tovat mattan och kuddar och hennes mamma har sytt överdragen till sofforna.

Det var inte så dyrt att inreda lusthuset menar Anna Lena Wik, det mesta fanns redan hemma.

Har man ett rosa lusthus måste man förstås ha en rosa hustomte.

Kolla in: Ett hus sticker ut i villaområdet på Frösön – vad är det som döljer sig på taket?

En mysigt litet gäng nallar sitter på rad i ett av lusthusets fönster.

Ska det spelas musik ska det göras på en spelare i rätt färg.

Rosa rosor och rosa pioner är Anna Lena Wiks favoritblommor, och de kommer igen både på kakel och tekoppar.

Tre olika ljusslingor lyser upp granen och udda dekorationer som tekannor och kristallkronor gör den unik.

Var sak har sin plats. Tomten och bocken bor under granen hos familjen Wik.

Granen är rosa hos familjen Wik, men på julen blir det även en hel del gulddekorationer och juligt röda dukar och prydnadssaker. Och husets fyra söner symboliseras i ett eget litet lussetåg.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!