Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Bostadsrättspriserna i Jämtland har sjunkit med 10 procent på tre månader – och utbudet ökar

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Jämtlands län sjunkit med 10,3 procent, medan villapriserna minskat med 3,4 procent under samma period. Samtidigt har både utbudet och köpintresset ökat i april, visar nya siffror som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

Läs också (2017): Villapriserna på uppgång i länet – Härjedalen har störst ökning i hela landet

Både utbudet och köpintresset har ökat i Jämtlands län de senaste tre månaderna trots ett skärpt amorteringskrav och trots lägre priser på bostäderna.

– En del uttalar sig i media om att det skärpta amorteringskravet lett till färre sålda objekt, men det är alltför tidigt att dra den slutsatsen, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Även på årsbasis har bostadsrättspriserna i Jämtland sjunkit med 6,4 procent medan villapriserna sjunkit med 0,8 procent.

– Marknaden präglas fortfarande av viss försiktighet på grund av höstens prisnedgång samtidigt som en vecka föll bort i mars på grund av påsken. Men våra mäklare i Jämtland märker redan av ökat utbud och köpintresse i april. Dessutom ska man komma ihåg att vissa delar av landet inte påverkats alls av prisnedgångarna i höstas, säger Marcus Svanberg.

Bostadsrättspriserna på riksnivå är fortsatt stabila, även om man där också ser en nedgång. Under de senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter sjunkit med 0,9 procent i landet som helhet. På årsbasis har priserna sjunkit med 6,5 procent i landet.

Störst prisminskning under de senaste tre månaderna uppvisar Västernorrlands län, med en nedgång på 18,5 procent. Därefter kommer Jämtlands län med 10,3 procent.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!