Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

”En kall öl och en bit torkat viltkött brukar sitta fint” – se några av bidragen i Bostadspuls tävling

Jämtarna är ett folk som gärna äter ute i det fria. Det är en slutsats man kan dra efter att ha kollat in alla bidrag som kommit in till Bostadspuls tävling. Redan första dagen har vi fått in närmare 50 mejl.
Här publicerar vi ett litet urval av alla matberättelser.

Annons

Tävlingen pågår fram till 5 december. Här kan du vara med och tävla och läsa mer om reglerna.

Veronica Ekeljung, Östersund:

– En kall öl och en bit salt, torkat viltkött brukar sitta fint när man nått fram till toppen. När det börjar bli kyligare ute finns det inget som slår en tunnbrödsstut med varm choklad.

– Jag tycker om att åka upp till Oviksfjällen, som är på lagomt långt avstånd från stan, och antingen ta en dagstur eller tälta.

– Jag passar gärna på att ta med min syster ut på en fika när hon är hemma från sina jorden runt-resor så hon får andas frisk fjälluft och vila upp sig innan det är dags för nästa äventyr.

-----

Sara Rönning, Undersåker:

– En härlig wok med goa grönsaker och egengjorda tortillabröd gjort på murikan. Det tycker jag smakar allra bäst. Eftersom vi har Jämtlandsfjällen som bakgård så brukar matlagningen ske vid fjällets fot. Gärna i Nulltjärn eller Säkerfjällen.

– Jag äter helst med familjen eller kompisgänget. Finns inget bättre än att laga mat ihop och avnjuta den i en vacker natur! Allt blir så gott utomhus.

-----

Lena Jönsson, Frösön:

– Vi grillar i alla former, kött, kyckling, med mera. En korv med bröd i solnedgången smakar alltid gudomligt. Tänk att maten smakar så mycket bättre utomhus. Surströmmingen intages också alltid utomhus.

– Alla våra vänner som kommer i rätt tidpunkt när middagen står klar, får så klart äta. Hemma eller i sommarstugan i Oviken. Sommartid är släkten väldigt närvarande och vi äter så mycket vi kan tillsammans.

-----

Robin Sjödin, Furudal:

– Jag äter gärna en limpsmörgås med riktig falukorv från Hedins. Och det gör jag på älgpasset mitt i skogen en tidig och frostig novembermorgon, helt själv i väntan på älgen.

-----

Charlotte Carlström, Södertälje:

– Jag äter helst grillad kyckling med potatissallad eller rostbiff, goda ostar och goda kex och gott rött vin eller en god öl. Egentligen spelar det ingen roll vad man äter bara man gör det tillsammans.

– Vi äter på bryggan eller uteplatsen vid stugan på Frösön, helst med min älskade fästman men om det inte går så gärna med några kära vänner.

-----

Sofie Mårtensson, Frösön:

– Paella är en underbar rätt att laga ute. Det äter vi helst vid Kungsgårdsviken på Frösön i sällskap med vänner från sjön.

-----

Ronja, Östersund:

– Jag äter helst en varm egengjord macka som man lägger på grillgallret så man ser hur osten smälter och känna lukten som kommer och även grillkorv så man känner den lukten av rök som kommer när man tilllagar och även lukten av barrskog och snön som knastrar under skorna.

– Gärna långt inne i skogen så man försvinner från det "vanliga". I skogen får man dessutom uppleva djurlivet. Helst till sammans med min sambo och våra två hundar.

-----

Mirelle Persson, Frösön:

– Vi äter helst renskav med grädde och gula vackra fjällkantareller från Frostviksfjällen, med stekt potatis och några lingon strödd ovanpå. Och det gör vi i vårt paradis på jorden: Inviken vid i Frostviksfjällen. Helst tillsammans med mannen i mitt liv som är den person som fått mig att bli otroligt lycklig och lärt mig uppskatta vildmarken på 1000 olika vis, och att få tillaga mat ute är gudomligt.

-----

Vill du också vara med och tävla? Det kan du göra här fram till 5 december.

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!