Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Han planerar för ny Fagerskrapa – vill bygga lägenheter på Ica Blå Centers tak

Han är en man med stora visioner. Och det kan räcka långt. Följ med ICA-handlaren Carl-Johan Winblad upp på butikens tak där han har stora bostadsplaner.

Annons

ICA Blå Center kan bli mycket högre i framtiden än vad fallet är idag. Hur högt är inte klart ännu, men får handlaren själv som han vill kan det bli mycket högt.

– I och med Fagerskrapan har vi visat att höga hus accepteras i Östersund. Varför inte en ny Fagerskrapa här, en Blå Center-skrapa, säger ICA-handlaren Carl-Johan Winblad och visar med händerna ut över butikens platta tak.

– I och med Fagerskrapan har vi visat att höga hus accepteras i Östersund. Varför inte en ny Fagerskrapa här, en Blå Center-skrapa, säger ICA-handlaren Carl-Johan Winblad.

Ännu så länge har fastighetsägaren CjWi Handel AB (Carl-Johan Winblad) ansökt om planbesked för att kunna bygga bostäder ovanpå ICA Blå Center. Östersunds kommun har redan ställt sig positiva till idén.

– Läget är perfekt mitt emellan Lillänge köpcentrum och centrala Östersund, och här bor många i kvarteren runt omkring, menar Winberg som säger att butiken redan går bra. Men den kan gå ännu bättre med bostäder i samma fastighet.

Hur högt och hur många bostäder är ännu oklart. Just nu befinner sig projektet i planeringsstadiet.

– Det finns olika förslag, man måste anpassa sig till omgivningarna runtomkring, säger Winberg och tillägger optimistisk:

Om allt går i lås blir det byggstart om drygt ett och ett halvt år och efter en lika lång byggperiod bör det stå klart för inflyttning.

– The sky is the limit. Jag är är inte allt främmande för en ny Fagerskrapa. De har satt ett märke för Östersund, nu är det accepterat att bygga på höjden. Nu kör vi, säger Winberg.

Om allt går i lås blir det byggstart om drygt ett och ett halvt år och efter en lika lång byggperiod bör det stå klart för inflyttning.

Att inneha rollen som handlare är inget problem för att även kunna gå in i byggsvängen och vara byggherre.

– Vi ICA-handlare är entreprenörer och för mig handlar det om att utveckla den fastighet och det område jag verkar i, säger Winberg som även kontaktat grannfastigheten där bland annat Tasseborg finns. Även den fastigheten skulle kunna ingå i en framtida lösning. Kontakter har redan tagits.

Vad det blir för slags boendeform i den planerade bostadsfastigheten är inte klart.

– Om det blir hyresrätter eller en bostadsrättförening lägger jag mig inte i, det får helt enkelt marknaden bestämma, säger en optimistisk Carl-Johan Winberg.

Klart för nybyggnation på Bangårdsgatan

Hög tid att införa gårdsförsäljning

Mer läsning

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!