Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybyggda lägenheter i Tegefjäll säljs snabbt – extrem bostadsbrist i Åre

Bostadsmarknaden i Åre är het och försäljningssiffrorna för i år kan komma upp i förra årets rekordnivåer. Då såldes det bostäder och tomter för omkring 1,5 miljarder i kommunen, enligt Hans Westerlind som är VD på mäklarfirman Bjurfors Åre.

Annons

– Det är ganska otroligt på ett ställe med 3000 invånare. Det är väl ingenstans det byggs så mycket som i Åre, säger han.

Se kartan över alla byggprojekt som är på gång i Åre

Just nu pågår etapp tre i byggprojektet "Nyvallen" i Tegefjäll. Tjugofyra fyrarummare kommer att vara klara för inflytt i mars. I vintras kunde lägenhetsköpare flytta in i liknande hus som ingår i samma projekt.

– I princip har allt varit sålt när det är dags att flytta in. Det har varit en jättesuccé.

Bostadsrätterna i Nyvallen är populära är för att de är har en lägre prisklass än många andra bostäder i byn, berättar Hans Westerlind. En nyproducerad lägenhet i området kostar från 1,7 miljoner kronor.

– Det är en hel del yngre som köper dem som bostad. Men det kanske inte är en ensamstående 19-åring utan hellre ett ungt par som kanske har fått sitt första barn. Sen är det förstås en del fritidsköpare från Norge och så.

Många lägenheter som kommer ut på Åremarknaden är exklusiva och riktar sig till en målgrupp med som kan betala mer för sitt boende. Bostadsrätterna som byggs i Tegefjäll är lite enklare än dem.

– Det är komprimerade fyror på cirka 70 kvadratmeter med bastu. De flesta tycker att det är bättre än en tvåa på samma yta som har stor hall och kök som inte utnyttjas så effektivt.

Alla byggen hinner inte i mål innan alpina VM 2019

Bostadsbristen i Åre är extrem, berättar Hans Westerlind. Ibland gör det att personer som är på bostadsjakt får titta på lägenheter och stugor som i första hand är anpassade för turister.

– De får fråga sig om det går att hitta något på fritidsmarknaden som kan passa att bo permanent i.

ICA-handlaren vill bygga nytt samhälle i Björnänge - här finns plats för bostäder, skola och sporthall

Annons

Lavin har gått vid Totthummeln Åre – tre personer sågs i området

Annons

Pär Nuder förnekar allt – riktar en känga mot Peab-familjen: ”Sprider illasinnade rykten för att skada mig”

Annons

Kvinnliga äventyrare startar nytt friluftsmagasin: "Vi vill frångå det traditionella"

Annons

Influencern Sara Rönne fann frihet och utmaning i Åre: ”Skulle jag bara ha frihet skulle jag nog bli uttråkad”

Annons