Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Så har bostadspriserna förändrats i länet

Färsk statistik från Svensk mäklarstatistik pekar på att bostadspriserna har fortsatt öka under 2017 - men att det under sommaren skiljer försäljningsmässigt på bostadsrätter gentemot villor och fritidshus i länet.
– Det är normalt med en avmattning på bostadsmarknaden under sommarmånaderna, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik, i ett pressmeddelande.

Annons

Bostadsrättspriserna i Jämtlands län har under de senaste 12 månaderna ökat med 7,3 procent, men har under sommarmånaderna minskat 4,2 procent. Detta är dock inget konstigt.

- Det är normalt med en avmattning på bostadsmarknaden under sommarmånaderna. Tittar vi på samma period 2016 ser vi en liknande utveckling. Medelpriserna och prisutvecklingen på bostadsrätter påverkas starkt av Stockholmsområdet där cirka 40 procent av alla lägenheter säljs och har de högsta priserna. Från nu och framåt kommer antalet försäljningar öka kraftigt och tittar vi på mönster från tidigare år kan vi också förvänta oss en återhämtning, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik, i ett pressmeddelande.

Läs också:

Så mycket dyrare har lägenheterna i Åre och Östersund blivit på fem år

Debatt: Även unga måste kunna ta sig in på bostadsmarknaden

Insändare: Väldigt dyrt att bo i Östersund

Bostadsrättspriserna i Jämtlands län har under de senaste 12 månaderna ökat med 7,3 procent, men har under sommarmånaderna minskat 4,2 procent.

Kvadratmeterpriserna generellt i Jämtlands län ligger för bostadsrätter på 21 653 kronor, att jämföra med rikssnittet som är desto högre – 34 187 kronor. Även villapriserna har visat tendens till att stiga under det senaste året, då de ökat med 7,5 procent.

Villapriserna visade dock en ökning på 4 procent och under de senaste tre månaderna har det sålts sammanlagt 149 villor i länet.

Övriga sex Jämtlandskommuner – utöver Östersund och Åre – har inte tillräckligt med underlag för en pålitligt redovisad prisutveckling, på grund av för få försäljningar. Därför baseras statistiken i första hand på priserna i Östersund och Åre.

Källa: Svensk mäklarstatistik.

Läs även:

Plus: Höga planer för Slakteritomten - ny Fagerskrapa kan se dagens ljus

Plus: Tonys bilverkstad sist kvar innan gamla slakteriområdet rivs

******

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!