Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Skippa rosetterna och satsa på eukalyptus – här är floristens tips på hur du piffar fjällstugan i jul

Våga satsa på snittblommor i fjällstugan och skippa rosetterna i jul. Fjällfloristen Tina Andersson delar med sig av sina bästa tips.

Annons

Att lägga några extra slantar på blommor kan löna sig i slutändan. I alla fall om man frågar floristen Tina Andersson.

– Det gör jättemycket. En liten blomma på toaletten eller en bukett i hallen. Även de som hyr ut kan påverka sina omdömen på exempelvis Airbnb med enkla medel. Det kan räcka med att plocka vackra kvistar utomhus, säger hon.

– Bindstället, där du knyter ihop din bukett, kan vara en del i dekorationen. Använd ett fint rött band eller lite gammal spets. Tänk på att hålla det enkelt. Undvik rosetter, säger Tina  Andersson.

Tina har jobbat med blommor i över 15 år och gör uppdrag åt hotell, restauranger, begravningar och bröllop. Vi får följa med när hon gör i ordning Copperhills The Villa. Det är julgäster på ingång och förutom julgranen ska huset prydas med snittblommor och julgrupper.

Här delar hon med sig av sina bästa tips inför julen.

Läs även: Spana in det läckra huset som lyser upp Landön – ”Folk brukar stanna och ta kort”

Tina Andersson har jobbat med blommor i över 15 år.

Tinas 5 tips inför jul

– Det är känslan som är viktigast, inte blomvalet. Man måste inte ha julblommor, utan våga tänk utanför boxen. Brudslöja kan fungera alldeles utmärkt.

– Eukalyptuskvistar är underbara. De doftar friskt och är även fina när de torkar.

– Bindstället, där du knyter ihop din bukett, kan vara en del i dekorationen. Använd ett fint rött band eller lite gammal spets. Tänk på att hålla det enkelt. Undvik rosetter.

– Använd amaryllis som snittblomma. Börjar den se lite sloken ut i krukan så kan man snitta av den och ställa den i vatten. Då får den en sista kick.

– Jobba med kontraster. En stor och fin vas kan göra sig bäst med ett par kvistar från trädgården. En enklare vas kan piffas till med en mer avancerad bukett.

Se även: Från 1 dm till 2,5 meter – se den enorma kaktusen som Birgitta använder som julgran

Mer läsning

Annons

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!