Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avsnitt av "Unika rum"

Udda platser och kreativa lösningar att bli inspirerad av!

Skönhetsexperten visar upp sin mysiga etta mitt i stan: ”Egentligen gillar jag inte inredning”

Towa Lindberg har gjort sig känd som medverkande i flera dokusåpor. I dag är hon utbildad spa- och hudterapeut och driver salongen Skönhetsgränd i Östersund.
I väntan på rätt kille, eller rätt bostadsrätt, bor hon i en renoverad och modernt inredd liten hyresetta mitt i stan.

Annons

TV: Se Towas rundvisning av lägenheten:

– Egentligen gillar jag inte inredning, säger Towa Lindberg när hon välkomnar in i den mysiga lägenheten längst upp i huset där även Hotel Emma huserar.

Färgskalan går i rosa och grått, på bordet står en bukett vita blommor och flera ljus står tända i den 40 kvadratmeter stora lägenheten. På väggen ovanför sängen hänger tavlorna i små grupper och på ett litet sidobord med marmorplatta står ytterligare en vas med snittblommor.

– Det är min syster som inrett allt här inne. Och jag har tur som har en kompis som jobbar på blomsteraffär. De hjälper mig, säger Towa och tillägger att hon mest jobbar och inte har så mycket tid att lägga på hemmet.

Ett stort matbord med plats för flera i stället för soffa. Så prioriterade Towa Lindberg.

Den lilla ettan med bjälkar i taket och utsikt över Gustavsbergsbacken fick Towa ett förstahandskontrakt på för över tio år sedan. När hon bestämde sig för att köpa en bostadsrätt hyrde hon ut den i andra hand. Under åren som gick fortsatte hon att ha lägenheten uthyrd medan hon i sin tur sålde bostadsrätten för att köpa en större tillsammans med en pojkvän. För drygt ett år sedan separerade paret och Towa lämnade allt för att börja om i sin lilla hyresetta. Till sin hjälp tog hon sin syster Emma.

– Hon brukar säga att jag måste köpa det här och det här, annars så slutar hon hjälpa mig, säger Towa och skrattar.

På grund av lägenhetens begränsade storlek blev hon tvungen att ta några beslut om vad som skulle få plats.

– Jag ville hellre sitta och äta middagar än att sitta i soffan, så jag prioriterade ett stort matbord med plats för många.

Tavlorna sitter i grupp ovanför sängen. Towa gillar bilder med text.

Tv:n hänger vid sängen och istället för soffa har hon två rosa fåtöljer. Köket ville hon gärna göra om när hon flyttade in, därför erbjöd hon hyresvärden att själv stå för kostnaden att lackera om köksluckorna och byta handtag, bara de betalade för nya möbler i badrummet.

– Fast det är sällan jag äter hemma, jag äter ute eller på jobbet. Det finns mer vin än mat i kylen, säger hon och skrattar.

30-åriga Towa Lindberg har varit med i tv-program som "Wipeout" och "Mammas pojkar". I dag har hon inga ambitioner om att vara med i tv igen.

– I dag fokuserar jag bara på mitt jobb, inget annat.

En bra förfestlägenhet, så beskriver Towa sin etta.

Trots att lägenheten är både billig, central och mysig har hon koll på Hemnet ifall "rätt" bostadsrätt dyker upp. Hon är medveten om att hon inte kommer bo här för evigt, förhoppningsvis kommer hon träffa en kille som hon vill bo med, och då är den för liten. Men att ge upp den kommer att bli svårt.

– Jag kommer nog inte få hyra ut den igen, så då måste jag säga upp den. Det känns ju lite som att den är min, men den dagen jag hittar något annat så är jag ju ändå redo att bo någon annanstans.

Towa Lindberg.

Den murade skorstenen som går genom huset är målad vit.

Läs även:

Så gör du enkelt en julkrans själv – floristen kommer med tipsen

Alee ledsnade på prylhetsen och lät inreda sin lägenhet med lastpallar

Ett hus sticker ut i villaområdet på Frösön – vad är det som döljer sig på taket?

Mer läsning

Nya avsnitt av "Hemma hos"

Inspireras av planlösningar, inredning och färgval!