Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT:s ”Det sitter i väggarna” besöker ”Byggbögarnas” hus utanför Bräcke

I somras anlände ett tv-team på sex personer till Grönviken, Bräcke. Sedan var det fullbokade dagar med inspelning varje dag i två veckor.
I morgon, tisdag, sänds programmet "Det sitter i väggarna" som spelades in hemma hos "Byggbögarna" Daniel och Michael.

Annons

TV: Bostadspuls hälsade på Daniel och Micke i somras, strax efter SVT:s inspelning. Kolla in det fina huset i Grönviken här:

Just nu sänds andra säsongen av programmet "Det sitter i väggarna" på SVT. Programledare är byggnadsantikvarie Erika Åberg och historikern Christopher O'Regan. De två hjälper nyfikna ägare till gamla hus att lära känna sina hus ännu bättre.

Första säsongen blev en stor succé. I år visas åtta avsnitt och i avsnitt fem, som sänds i morgon, får tittarna hälsa på hemma hos Daniel Österhof och Michael Westlund i Grönviken, Bräcke.

Programmet spelades in i somras, tv-teamet på sex personer anlände till Grönviken i juni. Sedan var det fullbokade dagar med filmning mellan 8 och 18 varje dag i två veckor.

– Det har varit jätteroligt och spännande att ha dem här, Erika är som en byggnadsvårdsgudinna, och både hon och Christopher är extremt kunniga. De är ju två experter inom sina områden. Christophers berättarröst är ju fantastisk, man kan sitta och lyssna på honom och försvinna bort. Skulle jag skriva en barnbok hade jag velat ha honom som berättarröst, berättade Michael efter inspelningen i somras.

– Vi har sprungit runt här i byn med Christopher och verkligen fått se saker ur ett helt nytt perspektiv. Vi har fått reda på så mycket häftiga saker som vi inte hade en aning om och som vi är så stolta över. Vi känner nästan att vi har mer ansvar för gården nu. Vi har kommit vårt sommarställe mycket närmare.

Programmet sänds på SVT1 29 november kl 20.

Daniel Österhof och Michael Westlund.  Daniel är född och uppvuxen i Bräcke.  Paret har Facebookgruppen

Här är huset som vi får lära känna lite bättre i tv-programmet

Christopher O`Reagan, historiker och programledare.

Erika Åberg, byggnadsantikvarie och programledare.

Daniel och Micke.

Läs även:

Hemma hos byggbögarna i Grönviken – de visar upp sitt idylliska sommarställe

Michael Westlund och Daniel Österhof gästar Sveriges television

Michael och Daniel får hjälp i SVT-serie – bygger om hus i Jämtland med mörk hemlighet

Missa inte Byggbögarna på Facebook.