Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsrättsförening likvideras – kommunen tar över

Östersunds kommun föreslås förvärva och avveckla en bostadsrättsförening på Fritzhemsgatan på Frösön med 18 lägenheter och en lokal i huset.

Kommunen äger redan 16 av totalt 18 lägenheter i Bostadsrättsföreningen Östersundshus 36. De övriga två lägenheterna ägs av Riksbyggen Lokalförening och Riksbyggen ekonomisk förening. Kommunen andel i föreningen är drygt 89 procent, men trots det har Riksbyggen haft två röster i föreningsstämman och kommunen bara en röst.

Finansutskottet föreslår till kommunstyrelsen att bostadsrättsföreningen avvecklas och att fastigheten köps in av kommunen för ett värderat marknadspris av 7,5 miljoner kronor. Fastigheten är byggd 1995 men har trots det en hög månadsavgift på 1 380 kronor per kvadratmeter, vilket är nästan lika mycket som det i dag kostar att bo i nyproduktion.