Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Böter för farlig körning

Det var halt, snöigt och dålig sikt och den 27-årige bilföraren försökte upprepade gånger köra om bilarna han låg bakom.
Nu har han dömts till 2 000 kronor i böter.

Det var 21 december i fjol på E 14 mellan Gällö och Stavre som det bildades köer på grund av snöröken. 27-åringen som är från Stockholm berättade under rättegången i Östersunds tingsrätt att han bestämde sig för att köra om de framförvarande bilarna.

Han fick avbryta omkörningsförsöken fem eller sex gånger och han medgav att han då under en kort stund hamnat nära bilen framför.

Detta såg, och registrerade, den trafikpolis som med sin bil låg bakom 27-åringen. Enligt polisen fanns det en risk att mannen hade kört in i bilen framför om den plötsligt saktats in eller bromsats, för han låg på tok för nära.

Mannen hävdade att han anpassade avståndet på ett trafiksäkert sätt, med hänsyn till de rådande förhållandena.

Men tingsrätten framhåller i domen att varken väderleken eller syftet att köra om bilarna framför fritog mannen från ansvar och dömde honom därför till penningböter för brott mot trafikförordningen.