Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Böter för miljöbrott i Åre kommun

Två personer från Åre ska betala 37 500 kronor respektive 25 000 kronor i böter för otillåten eldning och nedskräpning i Åre. Detta enligt två utfärdade strafförelägganden från Åklagarmyndigheten.

En av personerna ska ha eldat avfall på sin fastighet i så stor omfattning att det bedöms som hälsofarligt för människor, djur och växter. Vid en analys av askan visade det sig att den innehöll rester av dioxiner, krom, koppar och bly. Den andra personen ska, på sin fastighet, ha lämnat stora mängder osorterat avfall på en plats som allmänheten har tillträde och insyn till.

Ett utfärdat strafföreläggande måste godkännas av den misstänkte, och har då samma verkan som en dom. Om den misstänkte inte godkänner strafföreläggandet kan åklagaren väcka åtal och saken prövas av domstol istället.