Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bottennotering för länet – tredje lägst lärarbehörighet i landet

Jämtlands län fortsätter kräftgången när det gäller antalet behöriga lärare. I fyra kommunen minskar dessutom antalet, men ökar i fyra andra.

I december i fjol hade 64 procent av grundskolelärarna i länet lärarlegitimation. Det skriver lärarförbundet i ett pressmeddelande.

Inom länet är det Ragunda som tar bottenplatsen med 37 procent behöriga lärare. Det är en minskning med 6 procentenheter jämfört med året innan.

Topplaceringen tar Krokoms kommun med 75 procent behöriga lärare.

Den kommun som ökar mest är Bräcke, som ökar med 8 procentenheter till 60 procent behöriga lärare tätt följt av Åre som ökar med 7 procentenheter till 60 procent.

Läs mer: En tredjedel av eleverna i Strömsunds kommun kommer inte in på gymnasiet

Bergs kommun ökar med 4 procentenheter till 60 procent, Härjedalens kommun minskar med 3 procentenheter till 58 procent, Strömsunds kommun minskar med 1 procentenhet till 62 procent och Östersunds kommunminskar med två procentenheter till 67 procent.