Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bottleneck John” i gitarrdokumentär

Bluesmannen från Lit medverkar i film om svenskt gitarrmärke.

Johan ”Bottleneck John” Eliasson är en av personerna som medverkar i den nygjorda dokumentärfilmen ”Levin – ett namn med musik”.

Filmen kommer att premiärvisas 10 maj på gitarrmässan Fuzz Guitar Show i Göteborg.

Dokumentären handlar om den svenska gitarrtillverkaren Levin och i filmen intervjuas bland andra Johan Eliasson och Pelle Ossler (soloartist, tidigare i Wilmer X) om sitt förhållande till Levins gitarrer.

Mässan kommer att hållas i Eriksberg på Hisingen, inte långt ifrån där företaget hade sin gitarrfabrik. Den var Sveriges första gitarrfabrik när den startades år 1900 av Herman Carlson Levin.

Bakom dokumentären står regissören Andreas Brink, som för några år sedan fick uppmärksamhet för ”Eleganten från vidderna”, en dokumentär om Eddie Meduza. Brink har även gjort filmer om M.A. Numminen och Lars Vilks.

Här kan du se en trailer för Levin-dokumentären innehållande intervju med Johan Eliasson, och här och här finns ytterligare trailers.

Läs mer om Johan ”Bottleneck John” Eliasson:

”Bluesen är mitt kall”

Bottleneck John är grammisaktuell

”Det är så stort att jag knappt har ord”