Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra att Östersundshem ändrat sig

Nu verkar Östersundshem ha gått ifrån sina planer på att bygga 1 500 lägenheter i det inköpta Norra Arenaområdet.

Det är bra. Det är ju en del av ett större verksamhetsområde enligt översiktsplanen Östersund 2040. Inga bostäder föreslås här. Östersund 2040 är en framtidsplan som efter lång diskussion antogs av kommunfullmäktige så sent som den 20 mars i år.

I verksamhetsområdet norr om arenorna ryms bland annat miljösatsningar på biobränslen och annan energiproduktion tack vare närheten till Lugnviks kraftvärmeverk och järnvägsnätet. Det är knappast en bostadsmiljö som skulle locka till inflyttning.

Nya lägenheter behövs i stället för att skapa attraktiva blandade områden med god miljö. I första hand som förtätningar så att fler kan gå och cykla och resa kollektivt. Staden kring vattnet är en målbild i Östersund 2040. Lägenheter för våra gamla, unga, studenter och för fler inflyttare.

Det finns många bra områden centralt i staden och i centrumstråket Åre–Östersund. Åre är ett område som särskilt attraherar flyttare från övriga landet. Många flyttar senare till Östersund.

Kommunernas bostadsbolag är viktiga aktörer för att genomföra kommunernas översiktsplaner. Det är planer för en bättre miljö för oss som bor här och för fler inflyttare från övriga landet och världen.

Harry Westermark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel