Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra att ta debatten med SD!

Annons

Äntligen! En företrädare på kommunal nivå som är beredd att ta en debatt med SD, som utgår från saklighet och argument som bottnar i den reella verkligheten.

"Vända ryggen till-metoden" har stor betydelse som en markering att man inte accepterar SD:s politik, men vi måste ju gå vidare och med en konstruktiv debatt påvisa de allvarliga konsekvenser som vår välfärd skulle utsättas för om SD:s politik finge full genomslagskraft.

Det är därför det är så glädjande att Terese Bengard (S) vill ta debatten och avkräva SD trovärdiga, sakliga argument hur en stoppad invandring kan innebära högre löner, starkare statsbudget, lägre kriminalitet och bättre socialt skyddsnät.

Internationella rapporter visar att i ett Sverige utan invandring skulle lönerna på sikt bli 3 procent lägre.

Brist på arbetskraft i olika samhällssektorer skulle innebära en högre statslåneränta, exporten till de nya tillväxtregionerna i världen skulle minska och vårt lands förmåga att behålla ett starkt socialt skyddsnät skulle allvarligt skadas om SD:s ofinansierade politik skulle få råda.

Flertalet av SD:s sympatisörer är naturligtvis helt vanliga människor som tagit till sig Åkessons populistiska retorik och verkligen tror att hans argument skulle innebära ett bättre Sverige.

Jag hoppas därför att Bengard lyckas i sina ambitioner att påvisa att det är solidaritet med dina medmänniskor som är grundbulten i ett välmående samhälle.

Leif Jonsson