Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra bortahelg av ÖIK

ishockey, division 1 damer

Sandviken–Sveg 7–0 (0–0, 4–0, 3–0)

Skott: 55–8

Västerås U–Sveg 4–2 (1–0, 3–1, 0–1)

Skott: 46–17

Mål, Sveg: Karin Åström, Elin Hellström.

Svegs hockeydamer blev utan poäng på helgens långresa. Lördagens möte med topplaget Sandviken blev en stentuff historia där skottstatistiken säger sitt om hur mycket Sveg fick fokusera på försvarsspelet. Sveg höll emot bra i första perioden innan det lossnade för Sandviken, som kunde göra två mål när Sveg hade power play.

Mot Västerås kunde Sveg ha varit på gång när reduceringen till 2–1 kom i slutet av andra perioden. I stället hann Västerås göra 4–1 innan perioden var slut och på nytt kom ett baklängesmål när Sveg var en spelare mer på isen.

ishockey, j18 elit

Piteå–Östersund 2–5 (1–2, 1–3, 0–0)

Skott: 25–36

Mål, ÖIK: Anton Klint 2, Daniel Norrman, Fredrik Strömgren, Rikard Östrup.

Luleå–Östersund 5–1 (2–1, 3–0, 0–0)

Skott: 33–9

Mål, ÖIK: Isak Hallmin.

En riktigt bra bortahelg av ÖIK. Överraskande klar seger mot Piteå och sedan en god arbetsinsats mot Luleå som har ett riktigt starkt lag.

– Mot Piteå gör vi en klockren insats. Anfallsspelet, försvarsspelet, samarbetet på isen, alla delar fanns där, säger ÖIK-tränaren Kalle Björklund.

Nu återstår två omgångar av höstserien innan det blir fortsättningsserie efter nyår. Seriesegraren där får en biljett "bakvägen" in i SM-slutspelet för J18-lag.