Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra eller dåligt med en friskola i Järpen?

I går berättade ÖP att utbildningsföretaget Prolympia vill starta en friskola i Järpen. Läsarna på OP.se kommenterade.

Annons

att jag inte är skolansvarig i någon kommun och kämpar för att få pengarna att räcka till den kommunala skolverksamheten, samtidigt som min budget dräneras av friskolor.

Ta bort detta! Duger inte den vanliga skolan, kan de betala själva. Nu är inte Prolympia något skräckexempel, som är en ”vanlig skola” förutom inriktningen på sport.

Men det finns en massa religiösa skolor som bedriver skattesubventionerad indoktrinering. Sådana borde inte vara tillåtna över huvud taget. Och de ska definitivt inte få ta del av kommunernas resurser.

friskola i Järpen, det bästa som kan hända här. Mitt barn som ska börja klass 6 hösten 2009 kommer att bli jätteglad över att få stanna i Järpen.

in fler invånare till Järpen bara för att det öppnar en friskola, det var det dummaste jag har läst. Det kommer snarare att flytta ut folk nu när man friställer folk överallt. Kom och titta på skolan och deras lokaler så kanske ni ändrar er uppfattning.

skolungar till Järpen? Nej!

Vill Järpens skolungar till Mörsil? Nej!

Så vad är problemet? Ni går på er skola och vi får en friskola. Vi behöver inte komma och titta ens, bara vi slipper att våra ungar ska åka med buss till skolan. Nöjd tillsammans med mitt barn om vi får stanna kvar på hemmaplan!

, kanske behöver vi inte sälja vårt hus och flytta från en kommun som vi hela tiden har trivs i, men nu var det nära att det skulle bli så. Jag har i dagsläget ingen alls tilltro när det gäller kommunen och de som ska hantera våra skattepengar inom kommunen och ha hand om våra barn.