Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra energi inför derbyt

På fredag är det matchdags igen efter sommaruppehållet. Efter senaste förlusten mot GIF Sundsvall är det dags för en retur på Jämtkraft arena. Lagkapten Brwa Nouri vill vinna men inte prata om revansch.
– Det är lätt att skena iväg, men det är inte hållbart att tänka så, säger han.

Senaste matchen mot GIF Sundsvall slutade 2-0, och manager Graham Potter är hemlighetsfull med receptet för att ändra resultaten.

– Vi måste spela bättre. Jag kan inte berätta exakt vad vi kommer att göra annorlunda men vi är fräschare nu och ska spela mer dynamiskt. Vi hade många matcher i ryggen senast och det påverkade oss. Vår energinivå var inte så hög som nu, säger han.

– Jag vill inte prata om revanschlust. Det är lätt att skena iväg, men det är inte hållbart att tänka så. Det är som vilken annan match som helst där vi vill göra vårt bästa, säger Brwa Nouri.

Under sommaruppehållet har spelarna haft en välbehövlig veckas semester, sedan har det varit träning som vanligt med bland annat ett läger i Ånge. En ny spelare har tillkommit, backen Lewis Sirell. Han kommer senast från Gateshead och har hamnat i Östersund via engelska ligaföreningens utbildningsprogram.

– Det är en lovande ung spelare som är här på ett korttidskontrakt för att hjälpa till under tiden vi har skadade spelare, säger Graham Potter.

Rehabträningen för ÖFK:s skadade spelare går framåt, men än är det en bit kvar tills någon av dem kan spela match. Trots att laget varit så skadedrabbat ligger ÖFK i mitten av tabellen.

– Det är väldigt tight i tabellen. Vi har 15 matcher kvar att spela och 45 poäng att spela om. Vi vill förbättra oss men fokuserar inte på tabellen.

Tänker du någonting på allsvenskan?

– Det är absolut ett mål och vår dröm. Men jag är inte allt för upptagen med när det kan hända, det kan vara i år, nästa år eller året efter. Det viktigaste är alltid nästa match och nästa träningstillfälle, säger Graham Potter.

Lagkapten Brwa Nouri beskriver säsongen hittills som konstig.

– Det började med många nya spelare och gick okej. Sedan fick många skador och oturen fortsatte i raskt takt. Jag tror vi hade 15 skadade spelare ett tag och det satte sina spår. Med tanke på det är det här resultatet strongt. Jag är inte missnöjd men heller inte jättenöjd.

Brwa Nouri är själv en av de nya spelarna för säsongen.

– Mina första fyra månader var ingenting att hänga i julgranen, men allt eftersom har det gått bättre. Det är bra människor och en bra grupp som är väldigt lättsam, säger han.

Gruppdynamiken är det som Graham Potter gärna framhåller som den stora styrkan för ÖFK.

– Gruppen är fantastisk, hur spelarna är mot varandra och det motiverande klimatet. Det bygger på noggrann rekrytering från början, starka karaktärer som passar tillsammans som grupp. Vi har haft bra lag tidigare men det här är bäst hittills, säger han.

Med ett publiksnitt på 2 915 personer på hemmamatcherna ligger ÖFK nu femma i superettans publikliga.

– Vi gillar publiken här och de har alltid stöttat oss. Nu hoppas vi bara på bättre resultat så vi kan ge dem någonting tillbaka och få ännu fler att se matcherna, säger Graham Potter.