Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra fart på Åres juniorer

Åreåkarna har lyckats bra under fartgrenarna i det pågående JSM som avgörs i Funäsdalen. Lin Ivarsson tog guldet i störtlopp men framgångarna är många.

Åre skördar stora framgångar under YJSM som körs i backarna på Funäsdalsberget. Såväl killar som tjejer har tagit laggulden i störtlopp och super-g och det har även blivit en rad individuella medaljer.

Lin Ivarsson har lyckats allra bäst individuellt. Under torsdagens störtlopp gick hon inte att stoppa från att nå toppen på pallen och i fredagens super-g tog Lin en bronsmedalj efter ett stabilt åk.

Väldigt bra har även klubbkompisen Moa Wärvik åkt, tyvärr har hon inte haft marginalerna på sin sida då det blivit två fjärdeplatser.

Även killarna går som tåget i backen. Under störtloppet blev det brons för Erik Edsås och Zack Monsén tog fjärdeplatsen. I super-g tävlingen var grabbarna ett snäpp högre i resultatlistan och i omvänd ordning. Zack Monsén tog silver och Erik Edsås brons. Här gjorde även ÖFS-åkaren Odin Hjartarson ett fint åk men hamnade på den lite snöpliga fjärdeplatsen.