Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra kvitto för Öhling Norberg

En andraplats direkt.
– Jag fick ett kvitto på att jag är i bra form, menade Victor Öhling Norberg efter VC-premiären i Kanada.

Efter fjolårets totalseger i cupen är han förstås huvudfavorit i årets världscupe. Den favoritstämpeln ser ut att vara helt i sin ordning efter premiären i Nakiska.

24-åringen – som numera bor i Åre – hade åttonde kvaltid, men sedan visade han sin klass.

VÖN vann sin åttondelsfinal och var tvåa i både kvarts- och semifinal.

Finalen såg länge mycket lovande ut, men svensken fick ge sig för veteranen Thomas Zangeri, Österrike.

– Kul att få starta säsongen med en pallplats här i Nakiska där jag aldrig varit på pallen tidigare. Man söker alltid ett tidigt kvitto på att man är i bra form så här i början av säsongen och det måste man ändå säga att jag fick. Jag ser fram mot att åka vidare mot Italien för att ta säsongens första seger, sa Victor till skidor.com.

De övriga svenska deltagarna i Kanada nådde också final. Sandra Näslund var fyra och Anna Holmlund tog en femteplats.

– Jag gjorde en bra tävling även om jag är besviken över att jag inte kunde prestera bättre i finalen men sånt änder. Alltid svårt när man får starta längst ut så jag visste att jag måste sätta starten perfekt om jag skulle ha en chans att vinna och det var därför jag valde att chansa lite, säger Sandra.

Holmlund vann sin kvartsfinal före Näslund. Svenskorna hamnade sedan även i samma semifinal – men då var det Näslund som gick segrande ur. Holmlund däremot blev trea och fick nöja sig med att vinna B-finalen.

Landslaget fortsätter i veckan till Europa och Italien för tävlingar 20–21 december.