Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra med andrum i regionfrågan

Nu är det bevisat, det skulle ha blivit en stor förlust vad gäller delad sjukvård med Sundsvall-Ånge.

Kvittot har vi fått från Västernorrland som nu drar in på sjukvården i bland annat Örnsköldsvik och erkänner att det är en följd av att det inte blev någon regionbildning i norra Sverige. Alla sunda och friska människor må inse det dumma i förslaget att bilda större regioner när det faktiskt inte finns något att hämta i en gemensam kassa.

Det finns en klar risk för att Jämtland skulle drabbas av sämre sjukvård om vi går samman med de som redan har problem med ekonomin inom sjukvården. Lösningen är att skaffa pengar till vår sjukvård genom en insamlingsstiftelse utanför landstinget, för att bland annat skaffa utrustning och utbildning för hjärt- och kärlsjukdomar, som behov av ballongsprängning.

Det är bra med andrum så att insikterna kan verka fram för att behålla Jämtland som det är, med visst samarbete med Norge. Det är lösningen.