Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra vardagsrutiner kan locka

Två händelser som satt Östersund på kartan: Cryptosporidium och cellprovsskandalen. Det är det som folk från andra delar av landet pratar om, när man träffar dem.

Det verkar som om ledningen i både landsting och kommun har missat att sköta vardagsrutinerna. Man är intresserad av enbart stora, spektakulära projekt.

Man bildar regionförbund och reser runt i Europa för att sälja in länet. Man vill ha stora varuhallar och stora arenor. De små specialaffärerna försöker man arbeta bort. Men folkmängden ökar ju inte, bara med några länsbor som flyttar in till stan.

Tänk om det är så att en kommun med bra vardagsrutiner, bra och säker vård, skola och omsorg skulle locka fler invånare.

En kommun där man kan handla i små specialaffärer, där man möter samma läkare på hälsocentralen varje gång, där barnen har nära till en isbana och där man inte snålar in på säkerheten vid provtagningar.

En kommun och ett landsting där machokulturen är avskaffad, så att ett påpekande och en iakttagelse från en kvinnlig medarbetare tas på allvar. Tänk om det är sådant som skulle locka hit fler invånare. Jag säger bara: tänk om!

Hai

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel