Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bräcke bäst igen i "derbyt" mot Ånge

Bräcke vann andra raka i "derbyt" mot Ånge.
– De är lite svagt bakåt och vi utnyttjade våra chanser, säger tränaren Jens Östlund efter 9–5-segern.

Bräcke har onekligen tagit ett litet grepp om sin rival i år. I höstas blev det en 9–3-seger på bortaplan.

– Ånge har tappat i slagstyrka de senaste åren. I kväll var de lite svagt bakåt och vi satte våra chanser, säger Jens Östlund.

Ändå var det Ånge som var bäst i början. Laget gick upp till 2–0 sedan man gjort mål i två power play.

Det blev även 3–0 i början av andra perioden och då var goda råd dyra för hemmalaget.

– Jag sa redan i försa periodpausen att det skulle bli tio mål till i matchen. Nu blev det elva till slut, berättar Östlund, som fick se sitt lag komma med en snabb och passande replik i början av mellanronden.

Fyra snabba mål vände på steken. Plötsligt ledde Bräcke med 4–3. Även om Ånge satte 4–4 innan den andra perioden var slut, hade hemmalaget fått upp ångan.

I sista perioden var det Bräckedominans och segern skrevs till hela 9–5. Kanske rann sinnet över för Ångespelarna just på grund av att man tappade ledningen. Matchen avslutades nämligen med ett riktigt rallarslagsmål.

– Som sig bör när vi möts. Det här är i alla fall de roligaste matcherna att spela, med en del bortasupportrar också, avslutar Jens Östlund.

Bäst betyg i Bräcke går till Sebastian Jordahl och inlånade Samuel Sjöö.