Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bräcke behöver en ny politik

debatt Vi Bräckemoderater har som första punkt i vårt valmanifest att det ska vara ordning och reda i kommunens ekonomi. Bräckes ekonomi är allt annat än god.

Det har vi länge velat ändra på och har därför två år i rad lagt fram alternativa budgetförslag. Vi längtar nu efter att i höst få väljarnas förtroende att göra en budget på riktigt!

Socialdemokraterna har visat på en oförmåga att ta itu med de utmaningar vi står inför. Bräcke ligger i en färsk undersökning på sjätte plats på listan över Sveriges fattigaste kommuner. Bräcke har dessutom landets näst högsta kommunalskatt.

Kommunens dåliga ekonomi hotar vår välfärd och gör oss sårbara. Bräcke behöver en stark ledning nästa mandatperiod – och en ny politik.

I S handlingsprogram för Bräcke kommun 2015–2018 utlovas allt åt alla. Ordet ekonomi nämns på två ställen i det nio sidor långa dokumentet.

På det ena stället står följande: ”Trots stora utmaningar i ekonomi, arbetslöshet och neddragningar bygger vi vår politik på framtidstro och nya möjligheter.” Det låter ju bra, men hur är det möjligt?

Kommunen redovisade förra året många miljoner i underskott, vi har en jättehög pensionsskuld och revisorerna påpekar gång på gång det allvarliga läget. Varifrån ska S ta pengar till allt man lovar?

På det andra stället ordet ekonomi nämns står det så här: ”Stimulans ska ges till dem som vill ge kommunen tillväxt och utveckla företagandet oavsett om det är inom privat, offentlig eller sociala ekonomins verksamhet.”

Det låter ju också bra – att stötta och uppmuntra entreprenörskap är viktigt. Men hur stimulerar man företagande i en allt svagare ekonomi?

Nej, vi är många som vill se en ny politik i Bräcke och få till en positiv utveckling för vår kommun. Vi är övertygade om att Bräcke kan mycket bättre. Vi Moderater är beredda att ta ansvar.

Johan Loock (M)

ordförande

Veronica Eklund (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel