Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bracke Forest blir del av skogskoncern

Krantillverkaren Cranab i Umeå köper upp Bracke Forest. Det är en del av en strukturaffär som gör Cranab till en koncern i den skogstekniska branschen.

Syftet med affären är, enligt ett pressmeddelande från Cranab, att skapa en internationellt konkurrenskraftig företagsgrupp som täcker in hela den skogstekniska sidan, från markanvändning till slutavverkning.

Bracke Forest tillverkar maskiner för skogsföryngring och avverkning och blir nu ett helägt dotterbolag i Cranab.

‒ För Bracke Forest innebär det att vi får en ägare med stor erfarenhet av både den internationella skogsmaskinsmarknaden samt av att driva produktutveckling och produktion av skogsmaskiner. Vi har nu fått ännu bättre möjligheter för vår framtida utveckling, säger Klas-Håkan Ljungberg, vd för Bracke Forest i ett pressmeddelande.

Majoritetsägare i Bracke Forest är Ekonord som nu även kommer att investera i Cranab.

– Vi går in i den här affären i förhoppning om att stärka Bracke Forest. Det är starka varumärken vi hamnar med, säger Ekonords styrelseordförande Per Åsling.

I strukturaffären ingår även att den Italienska lastbilskranstillverkaren Fassi blir ny minoritetsägare i Cranab. Tidigare i höst köpte Cranab upp skogsmaskintillverkaren Vimek.

Cranab växer efter affären från cirka 50 medarbetare till cirka 200 och ökar omsättningen från cirka 100 miljoner kronor till cirka 350 miljoner kronor.