Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund lämnades att dö i lägenhet – Vidrig syn mötte polisen

Det var lukten från en lägenhet i Bräcke som fick en granne att larma i torsdags. När hyresvärden låste upp dörren mötte en ohygglig syn. I lägenheten låg en hund död efter att ha varit ensam i fem månader.

Annons

– Det var en vidrig syn och jag har inte sett något liknande vad gäller djurplågeri av hundar. Hur länge hunden har legat död vet vi inte, men det kan vara veckor eller månader eftersom den var så förruttnad, säger Ewa Posner Storm vid Östersundspolisen.

Hunden som var en blandning av Amstaff och Rhodesia Ridgeback och hade sålts till Bräcke av en familjenfrån Bergeforsen. De ny ägarna överlämnade sedan hunden till en hundvakt i samband med att de flyttade utomlands för en tid. Hundvakten som nu är misstänkt för djurplågeri har därefter lämnat lägenheten och bosatt sig Östersund. Men lämnat hunden kvar i den låsta lägenheten i Bräcke.

– Det såg inte roligt ut i lägenheten, och att man överhuvudtaget kan lämna ett djur så där är hemskt, säger förundersökningsledare Ewa Posner Storm. 

Tidigare uppgift från Sundsvalls Tidning om att hunden var försedd med nosgrimma stämmer inte. Enligt polisen var det en munkorg som hängde på hundens hals. Även uppgiften att hunden skulle ha gnagt på sina egna ben är felaktig.

– Den har inte ätit på sig själv utan det är flugor och larver som kommit med förruttnelsen. Eventuellt ska vi obducera hunden för att se vad den har dött av, vilket kan ha betydelse för brottsrubriceringen.

Annons