Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bräckes företagare firade och prisades

På lördagskvällen var det dags för Bräcke kommuns företagare att fira och dela ut årets företagarpriser.
– Det var jättetrevligt, och det var fina och värdiga pristagare, säger Elizabeth Persson, vice ordförande i Företagarna Bräcke som stod som arrangörer.

Det var 18:e året i rad som företagen i Bräcke ordnade fest och prisutdelning.

Festen hölls på Jämtkrogen och drygt 140 anmälda gäster var på plats.

Utifrån ett antal nomineringar är det styrelsen för Företagarna Bräcke som utser pristagarna.

Priset för årets företagare blev Owe Kjellberg från Kjellbergs Motor. I motiveringen beskrevs Kjellberg som en ”berömvärd förebild för andra företagare och samhället i övrigt”. Priset baseras på 2013 års siffror eftersom man som årets företagare måste uppfylla vissa ekonomiska och juridiska kriterier.

Årets unga företagare blev Kim Salomonson som äger Nordiska Hund i Kälarne. ”Hon har på mindre än tre år satt Kälarne på en internationell karta inom en mycket nischad bransch. Hon och hennes sambos företag har blivit omskrivet i både nationell och internationell fackpress”, löd en del av motiveringen.

Guldstjärnan för årets företag gick till Glassbaren i Bräcke och Zorina Nilsson. Där lyfte motiveringen bland annat fram Zorina Nilsson stått för en ”vågad satsning på en unik produkt” och har en ”hög personlig service”.

Camilla Bruman, Bräcke, fick guldstjärnan som årets serviceperson i kommunen. ”Genom stort engagemang och stark förmåga att hjälpa andra har hon fått fart på både ungdomar och pensionärer”, så inleddes motiveringen som lyfte fram Brumans insatser inom BSK-motion och för den nya arenan Outdoor Bräcke.

Förutom prisutdelningarna föreläste Bräckebördiga hotellföretagaren Stefan Karlsson.

– Han berättade om sitt sätt att driva företag. Det var hemskt intressant att höra, säger Elizabeth Persson från Företagarna Bräcke.

Garvsyra och Liten & Stor underhöll.