Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i flerfamiljhus på Rådhusgatan

Branden i källaren på Rådhusgatan är nu släckt. Boende som måste evakueras har börjat gå in i byggnaderna.

Larmet om branden kom in vid klockan 7.45. I en källare på Rådhusgatan 49 brann det och räddningstjänsten ryckte ut för att släcka branden.

Boende i husen fick evakueras under tiden räddningstjänsten kämpade för att få kontroll över branden. Rökdykare gick ner i källaren för att bekämpa den.

Branden släcktes snabbt. Efter en tid fick boende i uppgång A och B återgå till sina hem, medan de boende i C fick vänta tills röken var utvädrad.

Enligt räddningsledare Fredrik Ericson misstänker man elfel bakom branden.

Fredrik Ericson lovordar också den som upptäckte branden, Johan Lundin, och hans agerande.

– Utan honom skulle det kunnat sluta mycket värre, säger Fredrik Ericson.

När ÖP är på plats står Johan Lundin och pratar med en grupp poliser. En polis stoppar en använd brandsläckare i polisbilens baklucka. När Johan Lundin går ifrån poliserna får han en klapp på axen och ett "bra jobbat".

Lundin hade när han upptäckt branden, ringt 112, kollat i källaren om det fanns någon där och sedan börjat ringa på varje dörr för att varna de boende. Han fick efter en tid hjälp av polisen. Här kan ni se intervjun med brandhjälten.

Ingen skadades i branden och alla har kunnat återvänd till sina hem.