Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i Härnösand i natt

Tjock svart rök vällde ut ur ett skjul som börjat brinna i Härnösand.

Annons

En mindre fristående byggnad hade börjat brinna i närheten av Bylunds VVS på Södra vägen i Härnösand. Tjock, svart rök vällde ut från förrådet tidigt på morgonen. SOS Alarm rapporterar in 04.37 som händelsetid för branden.

Räddningstjänstens styrka från Härnösand ryckte ut till platsen och släckte branden på morgonen. Räddningstjänsten är fortfarande på plats vid 7-tiden och genomför en efterbevakning av branden.
- Det är någon form av lada som har börjat brinna, och det är lite oförklarligt. Det var en totalbrand på platsen när vi kom, så vi försökte mestadels skydda trafiken då E4 passerar här intill, säger Lars Samuelsson - räddningsledare på plats.

Huset gick givetvis inte att rädda med tanke på brandens storlek när styrkan kom till platsen.

Trafiken längs E4 klarade sig, men branden gick inte trafikanterna obemärkt förbi.
- Trafiken har inte påverkats men värmestrålen har gått en bra bit ut på E4, just nu är det dock minimalt. För en timme sedan var det kraftigt, sa Samuelsson vid 06.45-tiden på onsdagsmorgonen.

Räddningstjänsten kommer att bevaka branden i en timme till, och eventuellt kapa ner något träd som tagit skada av branden.

Artikeln kommer från allehanda.se