Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i ladugård

Räddningstjänsten kunde inte rädda ladugården i Rätan.
– Den var så övertänd när vi kom till platsen så det fanns inget att göra, säger Lars Nyman, inre befäl på räddningstjänsten.

Det var en mindre ladugårdsbyggnad i Rätan, Bergs kommun, som brann ner till grunden under måndagsmorgonen. Enligt Lars Nyman var byggnaden helt tom så när på en snöskoter och lite andra grejer.

Räddningstjänsten lyckades rädda ett boningshus som stod ungefär 20 meter från den brinnande ladugården. Det var en förbipasserande som larmade om branden efter att ha sett rök komma från ladugården.

Ägaren till boningshuset och ladugården var inte på plats under morgonen men räddningstjänsten fick tag på ägaren efter en stund och kunde underrätta om branden.

Larmet om branden kom klockan 06.38 på måndagsmorgonen. Klockan 07.31 meddelade trafik- och serviceredaktionen på Sveriges radio att rökutvecklingen var så kraftig på E45 Rätansbyn-Åsarna på grund av branden att trafiken leddes om via väg 315 och 316.

Polisen var fortfarande på plats vid 8-tiden för att dirigera om trafiken men vid 9-tiden öppnades E45:an upp igen. Räddningstjänsten jobbade med eftersläckning under morgonen. Det är oklart hur branden startade.