Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i sporthallen vid Åredalens folkhögskola: "Brann ända upp till taknocken"

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en brand i sporthallsbyggnaden vid folkhögskolan i Hålland, Järpen.

Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid 03.10-tiden under natten till torsdagen. Räddningstjänst och ambulans larmades till folkhögskolan där det brann i fasaden till sporthallen.

– Det var en förbipasserande som såg att det brann i ytterväggen och slog larm. Det är en stor byggnad på cirka 30x70 meter, tre våningar hög. Det brann ända upp till taknocken när första styrkan kom dit, säger Callis Blom, insatsledare vid räddningstjänsten.

Inledningsvis fanns det viss spridningsrisk till en intilliggande byggnad cirka 30-40 meter bort, då det var kraftiga vindar.

Styrkor från Järpen, Åre och Kall har under natten jobbat med släckningsarbetet. Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen var branden släckt.

– Vi har sågat bort en balkong och väggen och det var rökfyllt i hela byggnaden. Nu håller vi på med eftersläckning och restvärde, vi kommer att ha folk kvar här i minst åtta timmar, säger Callis Blom vid 05.30-tiden.

Ambulansen som larmades till branden kunde lämna platsen ganska omgående då det inte var några personskador.

Polisen har varit på brandplatsen, men vad som orsakade branden är ännu oklart. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.