Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på grillrestaurang i centrala Östersund

Räddningstjänsten bekämpade på lördagen en brand i en fastighet på Storgatan i centrala Östersund.

Strax efter klockan 16 på lördagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till grillrestaurangen Texas Longhorn i centrala Östersund. En brand hade spridit sig från restaurangens kolgrill och upp i ventilationssystemet på fastigheten. Räddningstjänsten bekämpade inledningsvis branden på taket av fastigheten med hjälp av stegbil.

Uppdatering 17.49

– Branden har börjat i kolgrillen i köket och spridit sig genom ventilationstrumman och upp i taket, säger räddningsledaren Hans Wettersten.

– Personalen på restaurangen hade redan släckt ner branden i köket så vi inriktade oss på att släcka på taket och att kontrollera så att branden inte spridit sig.

Fastigheten inrymmer även bostäder men inga personer behövde evakueras. Räddningstjänsten kunde vid 18-tiden lämna platsen och fastighetsägaren har nu övertagit ansvaret.