Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandao får fängelse

Evaeverson Lemos da Silva, eller Brandao som han är mer känd som, fick en månad i fängelse för sitt överfall på PSG's Thiago Motta, enligt uppgifter från Lemonde.

Det är inte ofta som en händelse mellan spelare på fotbollsplanen hanteras av domstol, men i fallet där Brandao (SC Bastia) skallade Thiago Motta blev det så. Det var den 16:e augusti i år som Brandao väntade in Motta i spelargången där han skallade honom så illa att han bröt näsan. Anledningen till det hårda straffet var enligt uppgifter från Svenska fans att attacken mot Motta var utstuderad och genomtänkt.

Åklagaren yrkade på åtta månaders villkorlig dom men domen blev i stället en månad i fängelse utan chans till villkorligt. Det finns dock en chans att den brasilianske anfallaren ska kunna avtjäna samhällstjänst i stället. Förutom fängelsestraffet ska ett skadestånd på 15 000 Euro utbetalas. Han är sedan händelsen avstängd från fotbollen under sex månader.