Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden är under kontroll

Cirka 90 hus har brunnit ner i Flatanger vid den norska västkusten norr om Trondheim.

Annons

Stark blåst i området har gjort att branden lättare kunnat sprida sig. De 20-tal boende i området har evakuerats, och inga människor uppges ha skadats.

Branden utbröt i måndags kväll, och fick snabbt fäste. På tisdagsförmiddagen rapporterades att Hasvåg, en grupp gårdar i Flatanger stod i brand. Trots insatser från brandpersonal gick bebyggelsen inte att rädda.

Vindförhållandena i brandområdet är under onsdagen så pass bra att fyra helikoptrar kan sättas in i brandbekämpningen, rapporterar NTB. Tre räddningsarbetare har under natten sänts till läkare efter att ha utsatts för rök, men deras tillstånd uppges inte vara allvarligt.

Senare meddelade polisen att brandområdet i Flatanger nu är under kontroll – om än inte släckt – och att det faktum att försvaret kunnat använda en av sina helikoptrar för övervakningen varit en starkt bidragande orsak.

Polis och räddningstjänst räknar att alla fyra helikoptrar ska delta i släckningsarbetet under morgonen och förmiddagen.

Läs mer på adressa.no