Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden är under kontroll

Cirka 90 hus har brunnit ner i Flatanger vid den norska västkusten norr om Trondheim.

Stark blåst i området har gjort att branden lättare kunnat sprida sig. De 20-tal boende i området har evakuerats, och inga människor uppges ha skadats.

Branden utbröt i måndags kväll, och fick snabbt fäste. På tisdagsförmiddagen rapporterades att Hasvåg, en grupp gårdar i Flatanger stod i brand. Trots insatser från brandpersonal gick bebyggelsen inte att rädda.

Vindförhållandena i brandområdet är under onsdagen så pass bra att fyra helikoptrar kan sättas in i brandbekämpningen, rapporterar NTB. Tre räddningsarbetare har under natten sänts till läkare efter att ha utsatts för rök, men deras tillstånd uppges inte vara allvarligt.

Senare meddelade polisen att brandområdet i Flatanger nu är under kontroll – om än inte släckt – och att det faktum att försvaret kunnat använda en av sina helikoptrar för övervakningen varit en starkt bidragande orsak.

Polis och räddningstjänst räknar att alla fyra helikoptrar ska delta i släckningsarbetet under morgonen och förmiddagen.

Läs mer på adressa.no