Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Branden tog sig igen i badrummet

En kvinna misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter att en brand startat i ett badrum.

Annons

Räddningstjänsten larmades till en lägenhet i centrala Östersund vid 03-tiden på natten mot onsdagen. Där fick de bryta sig in för att släcka en brand i badrummet.

Släckningsarbetet gick relativt snabbt. En kvinna i 60-årsåldern som fanns i lägenheten fördes till sjukhus för rökskador.

– Hon har inte livshotande skador, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Polisen utreder branden och i nuläget är kvinnan misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet.

En teknisk undersökning har gjorts vid brandplatsen. Kvinnan har berättat för kriminalteknikerna att en golvlampa hade vält mot några textilier.

Tyget hade fattat eld och kvinnan bar in dem i badrummet för att kyla ner dem. Därefter gick hon och lade sig och sov medan branden tog sig igen.

Teknikerna har inte hittat något som tyder på att branden skulle ha startat på något annat sätt, enligt åklagaren Mikael Bäckström som leder utredningen.

– Allt tyder på att det är en ren olyckshändelse, säger han.

Förhör ska hållas med kvinnan och besked från teknikerna inväntas innan han kan bedöma om misstankarna mot henne ska stå kvar.