Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bränderna under kontroll

Vid 17.30-tiden på mojnade vinden och brandmännen kunde mer inrikta sig på att släcka de två bränderna i Aspåsnäset än att förhindra spridning.

Annons

– Vi bedömer att vi har dem under kontroll, sa strax före klockan 18 Maja Norling som är inre befäl vid Jämtlands Räddningstjänstförbund.

Brandmännen från Östersund kunde börja packa ihop och överlåta det sista av brandbekämpningen till kollegorna från Krokom och Lit.
Det var vid 14.15-tiden på fredagen som Larmet kom om att det slog upp lågor och rök vid taknocken på ett äldre tvåvåningshus mitt emot bygdegården i Aspåsnäset.
Räddningstjänsterna från Krokom, Lit och Östersund skickades till platsen. När brandmännen kom fram brann det för fullt. Folk från byn hade då förgäves försökt släcka elden.
De boende hade tagit sig ut och var kroppsligt oskadda.
Senare under fredagseftermiddagen förde de hårda vindarna med sig eld från det övertända huset till en lada 300 meter längre bort.
Elden fick fäste under ladans plåttak.
På grund av risken för brandspridning körde brandmän runt i byn och varnade människor samtidigt som de förvissade sig om att elden inte fått fäste på nya ställen.
Det är ännu inte känt vad som orsakade husbranden.