Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brasse på prov när ÖFK startar

Brasilianske anfallaren Dias är inbjuden till provspel när ÖFK under måndagen inleder försäsongsträningen.

– Han ska vara här under några veckor, hälsar Graham Potter.

Dias kommer närmast från Brasilien, men har ett förflutet i Sverige från 2009. Han var då aktuell för Gefle, men blev fotledsskadad under sitt provspel.

Nu får brassen en ny chans att imponera i ett svenskt lag. Dias kan följas av fler testspelare eftersom Graham Potter behöver fylla ut truppen.

– Vi jobbar med den biten, men det är inget jag kan säga något om just nu. Vi har i alla fall ett par platser kvar att fylla.

En annan provspelare är Sebastian Lundbäck, innermittfältare i IFK Östersund. 17-åringen ska få en chans att visa upp sig.

– Kanske kan han bli aktuell för truppen, men det viktigaste är att vi tar rätt beslut för hans utveckling. Till slut är det upp till "Batti" själv att bestämma det.

En nyhet i årets försäsong är att ÖFK kommer att träna fotbollspassen på dagtid, före lunch. Tidigare har laget kört sent på eftermiddagarna/kvällarna.

– Vi kommer att träna ett fotbollspass på förmiddagen och sedan köra individuella gympass på eftermiddagarna. Totalt sett är det ungefär samma upplägg som i fjol, med den skillnaden att vi slipper kvällspasset i ÖP-hallen. Det är en positiv förändring, menar Potter.

Engelsmannen berättar också att Robin Fryklund kommer att följa sin bror Christoffer bort från ÖFK.

– Det beror bland annat på hans arbetssituation. Robin har haft otur med skador och han behöver hitta glädjen med sin fotboll igen, menar Potter, som får en ny kollega vid sidan sida från och med måndagen.

Det handlar om Billy Reid, 50 år och senast i skotska Hamilton, som blir ny andretränare efter Björn Hamberg. Hamberg, i sin tur, trappar ned ett steg och kommer att få ansvar för den individuella träningen för respektive spelare.