Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev från personalen gömdes undan

Självfallet har du, Lennart Skoog, ordförande i Ragunda kommuns sociala utskott, en helt annan insyn och kunskap om dess verksamhet än vad jag någonsin har haft. För mig är du helt outstanding.

Annons

IFO har anlitat KommunLex i ett skadeståndsärende till en kostad av 16 229 kronor. Det finns ytterligare två fakturor detta år. Under 2013 har KommunLex anlitats nio gånger med yttranden till kammarrätten, förberedelser muntliga förhandlingar, rådgivningar med mera, vilket framgår av fakturorna.

Personal från IFO har skickat brev till kommunledningen och påpekat allvarliga brister. Breven har hållits undangömda på kommunkontoret.

Jag utgår ifrån att IFO har hanterat sina hjälpsökande på ett korrekt sätt med hänsyn till de regler som finns och att dessa personer får förklaring till de beslut som lämnas.

Du ser antalet överklaganden som ett bevis på att verksamheten bedrivs inom lagens råmärke. För mig är ett överklagande ett bevis på att man inte litar på kommunens kompetens men det kanske i första hand bero på dålig information och bemötande.

Vad är orsaken? Vet du hur många som har slutat sin anställning på IFO under de tre senaste åren? Vad skulle du vilja säga till alla 23 som inte orkade arbeta kvar med Ragunda kommun som arbetsgivare?

Alla uppgifter som jag nämnt är hämtade från kommunkontoret.

Hur kan ett arbetarparti med dess grundläggande värderingar om arbetarkollektivet, behandla IFO:s personal, och andra personalgrupper med likartade problem, med passivitet och oförmåga att lyssna och göra något?

Det är inget som behöver bevisas, utan noterar bara fakta att Ragunda kommun saknar en kompetent ledning!

Gunnar Klint (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel