Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bringåsens skola byggs om

Bringåsens skola räddades från nedläggning efter ett beslut i Östersunds kommunfullmäktige i oktober förra året. Nu bygger man ut och renoverar lokalerna för 12 miljoner kronor.

I veckan startade arbetet med ombyggnaden och tillbyggnaden av Bringåsens skola. Det är efter ett föreläggande från Arbetsmiljöverket som Östersunds kommun tvingats agera.

– Vi bygger ut skolan med 300 kvadratmeter och bygger om lika mycket, säger fastighetschefen på Östersunds kommun Jan Högberg.

– Anledningen är att skapa arbetsplatser och omklädningsrum för personalen. Vi fick ett föreläggande om bristande arbetsmiljö från Arbetsmiljöverket som vi måste åtgärda.

Bygget kommer att skapa nya och större arbetsplatser för personalen på både skolan och förskolan. Något som personalen ser fram emot.

– Det har tidigare varit väldigt trånga personalutrymmen. Vi ser positivt på utbyggnaden och det ska bli jätteroligt när det väl blir klart, säger den avgående rektorn på Bringåsens skola Britt-Marie Eliasson.

Men det är inte bara personalen som kan se fram emot nya lokaler. För eleverna kommer även ett nytt kulturrum att byggas för exempelvis textilarbete och musik.

Kostnadskalkylen för bygget ligger på 12 miljoner kronor och beräknas vara klart till våren 2015.

Trots att delar av skolgården kommer att stängas av påverkas inte undervisningen nämnvärt, enligt Britt-Marie Eliasson.

– Det får vara lite krångel under byggtiden, det gör ingenting. Vi ser fram emot när det är klart.