Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brink och Edman starkast i Camaro Cup

Tobias Brink och Jens Edman tog varsin seger i Camaro Cup. Samtidigt stärkte Jocke Mangs sin ledning totalt sett.

Annons

Jocke Mangs blev helgens stora vinnare i helgens Camaro Cup-tävlingar. Det blev ingen seger för Mangs, men likväl två andraplatser som ger totalt 54 poäng och ett rejält försprång i serien.

– Två andraplatser är jag nöjd med när jag kör för att vinna serien, 27 poäng per race är bättre än tre, så jag har gjort en bra helg poängmässigt. Visst är det alltid kul att vinna, men i båda racen så försvann ledaren lite för långt bort så det blev lite för svårt helt enkelt, säger Mangs.

Vinnare i första finalracet blev Tobias Brink, om än med knapp marginal. Segerdifferansen skrevs till 69 tiondelar.

– Det är så det ska vara, det ska vara tajt. Det gick hela vägen och det är underbart skönt, säger segraren Brink.

När Brink sedan körde bort sig i den andra finalen blev Jens Edman den som besegrade Jocke Mangs, den här gången blev segermarginalen något större, drygt tre och en halv sekund.

– Det har gått bra hela helgen, jag har varit snabbast på träning och kval och i race två blev det en väldigt behaglig resa. Jag tar ett race i taget så får vi se hur långt det räcker efter sista loppet på Solvalla, säger Edman som var imponerad över arrangemanget i Östersund.

– Det har varit ett fantastiskt arrangemang, hela vägen från bemötandet i grinden och allt har funkat bra med line-up och race. Ett riktigt bra betyg för att vara första gången.