Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på konkret handling, Bengard (S)

Annons

Sedan skolorna kommunaliserades på 1990-talet har skolans verksamhet bedrivits av en S-ledning i Ragunda och de sista fyra åren med en 55-procentig S-majoritet.

I skolrankningen har Ragunda tappat 116 platser och är nu nere på plats 272 av 290 kommuner.

Glädjande är att Kulturskolan ligger i Sverigetoppen och anledningen till detta är personrelaterat. Det är inte kommunen som ska ta åt sig äran utan framgången ska enbart tillskrivas den kompetenta och engagerade personal som styr och leder Kulturskolan samt den förändring som gjorde så att ansvaret flyttades över till nuvarande personal.

Kommunen lägger mer ekonomiska resurser på skolorna än andra jämförbara kommuner men resultatet blir inte vad man hoppas på. Vad är det som har hindrat Bengard (S) att ta ansvar för den kommunala skolan?

Bengard med flera ställer hoppet till en S-ledd regering och har tydligen redan fått löfte om en rad extra tjänster i skolan. Är det verkligen så illa att det är Löfven som ska lösa dina skolproblem? Du kanske kan få honom att starta en socialdemokratisk friskola för då har du ett bekymmer mindre.

När ska man inse att resultatet av kommunens verksamheter är personrelaterat vad avser ledning, styrning och uppföljning? Tillför man mer resurser men ledarförmågan är undermålig blir inte kvaliteten något bättre.

Att tala om långsiktighet, tydliga mål, planering är enkelt. Hur man ska gå till väga och dessutom få det gjort är ett oöverskådligt problem. Bristen på konkret handling är ett signum hos Bengard.

Gunnar Klint

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel