Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröder prisas för sitt arbete med gårdsmuseum

I dag säger vi stort grattis till bröderna Folke och Yngve Eriksson i Hovermo. De har tilldelats Jamtamots hederspris 2009 för arbetet med sitt gårdsmuseum i Hovermo.

utsågs Folke till pristagare, men en vecka senare på Jamtamots ärtvällingamöte justerades beslutet så att även brodern Yngve fick dela priset.

– Deras upprustning av den gamla industrianläggningen på gården ”Usta-aoen” vid Hovermoåns utlopp till Storsjön och deras satsning på ett gårdsmuseum har gjort platsen till ett numera välkänt och uppskattat turistmål i den södra Storsjöbygden, konstaterar student- och hembygdsföreningen Jamtamot i Uppsala i sin prismotivering.

– Ja, det var ju överraskande med ett pris. Men det är bra att vi får lite extra uppmärksamhet så vi får ännu fler besökare, säger Folke Eriksson.

Hittills har man räknat in omkring 1 000 besökare varje säsong.

– Men vi kan ta emot betydligt fler. Vi öppnar igen så fort snön är borta, säger Yngve Eriksson.

– Vi har redan börjat få förfrågningar från grupper som vill komma hit och titta, berättar Folke Eriksson

arbetar de båda bröderna oförtrutet med de växande samlingarna i sitt museum. Men idéerna räcker också till andra attraktioner på gården.

– Till sommaren tänkte vi göra något extra för barnen. Vi tänkte ordna till någon form av vattenlek, avslöjar Yngve Eriksson.