Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Lundqvist, Edler och Tre Kronor prisade på Idrottsgalan – vann Årets lag

Under måndagens Idrottsgalan var Tre Kronor nominerade till priset "Årets lag", tillsammans med damstafettlaget i orientering, curlinglaget lag Edin och herrlandslaget i bandy. Till slut vann ändå Tre Kronor, med Jämtlandsbördige Alexander Edler och bröderna Joel och Henrik Lundqvist i laget.
– Spetsen i truppen och lagandan gjorde att vi nådde våra drömmars mål, sade en rörd Joel Lundqvist, kapten i VM-turneringen i våras, i sitt tacktal.

Det var Tre Kronors tionde VM-guld genom tiderna, men det första guldet som tagits mot Kanada i en final.

Och vilken final, sen.

Efter likaläge efter tre spelade perioder, gick finalen till straffläggning. Väl där var Nicklas Bäckström och Oliver Ekman Larsson hur kalla som helst och kunde med varsitt mål se till att ge Sverige övertaget.

Sen var det upp till Henrik Lundqvist.. och resten vet ni.

– Stort tack för priset. Att få vara en del av gänget som vann i våras är fantastiskt, sade en rörd Joel Lundqvist i sitt tacktal på Idrottsgalan efter att han mottagit priset på scen. Samtidigt försöker han sätta ord på vad som gjorde att man kunde gå hela vägen till ett VM-guld.

– Det beror på flera viktiga delar. Att vi kunde komma ihop under de två-tre veckorna turneringen varade var viktigt. Glädjen och gemenskapen i gänget var fantastiskt och det, ihop med spetsen i truppen och lagandan vi hade, gjorde att vi nådde våra drömmars mål. Priset ikväll är ett bevis på att vi lyckades, så stort tack, fortsatte Joel Lundqvist, som fick bära kaptensbindeln under turneringen i våras.

Övriga nominerade till priset var damstafettlaget (orientering), lag Edin (curling) och herrlandslaget (bandy).