Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröllop före gryningen

Gud välsignar alla tider på dygnet. Det gällde även tisdag morgon då Camilla Andersson och Kalle Rosén stod framför altaret i Torvalla kyrka.

– Välkommen till en fantastiskt härlig tisdagsmorgon, sa prästen Maria Karlsson då hon inledde bröllopsakten i kyrkan i Torvalla i dag på morgonen.

I kyrkan satt på de främsta raderna deras gemensamma vänner och släktingar. För de flesta samlade kom beskedet om Kalles och Camillas bröllop som en blixt från klar himmel.

– Jag visste ingenting om att de skulle gifta sig. Det kom ett sms på måndagskvällen om att vi var inbjudna till deras bröllop här i kyrkan i dag. Det är knappt tolv timmar sedan, säger en av Camillas närmaste vänner Lotta Larsson.

Snabba ryck visst, men för Kalle Rosén och Camilla Andersson, numera fru Camilla Rosén, var det naturligt. Endast deras föräldrar kände till bröllopsplanerna.

– Vi ville hålla nere festligheterna och göra akten i det lilla formatet. Vi vill spendera pengarna på oss själva i stället. Vi skulle egentligen ha gift oss på Arlanda, men där fanns inga lediga tider idag. Då ringde vi Brunflo församling och frågade efter deras hjälp, berättar Kalle Rosén.

Och Brunflo församling vilade inte på hanen.

– Det är ovanligt, men inte omöjligt. En vigsel denna tid på dygnet har jag aldrig varit med om under mina 16 år i tjänst, säger Hans-Åke Grinde, informatör vid Brunflo församling.

Klockan 08.00 på tisdagsmorgonen klämtade kyrkklockorna över Torvalla. Framme vid altaret lovade Kalle och Camilla varandra evig kärlek.

Men allt var under tidspress.

Redan klockan tio på tisdagsförmiddagen lyfte planet från Frösön till Stockholm. Och redan 13.40 lyfte planet som skulle föra det nybakade brudparet från Arlanda till Thailand där de ska tillbringa de närmaste fem veckor som det äkta par de är.

Eller som Camilla sammanfattade akten.

– Det finns ett grytlock för alla grytor. Jag har nu funnit mitt!

Därefter började deras gemensamma äventyr - nu som man och hustru.

Vill du se fler nygifta? Kolla in .