Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröllopet ett ljus i mörkret

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings förlovning genererade givetvis många gratulationer och lyckönskningar på tisdagen. Men även kalkyler om att bröllopsyran kan komma att motverka lågkonjunktur och arbetslöshet.

– Sveriges blivande drottning Victoria ska alltså gifta sig. En kvinna av börd får äntligen sin man av folket, sade statsminister Fredrik Reinfeldt i samband med sin presskonferens, där han meddelade att paret har regeringens välsignelse.

– Kärleken har segrat. Det är glädjande att kungen fattat detta beslut och att kronprinsessan Victoria och Daniel fått varandra till sist.

Sahlins bukett kom först

Först ut bland de officiella gratulanterna var Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin som snabbt skickade en bukett. På kortet stod: Ett stort grattis på denna kärlekens dag! Varma hälsningar Mona Sahlin.

”Som gjorda för varandra,” är socialminister Göran Hägglunds (KD) intryck av de nyförlovade.

Folkpartiets ekonomiske talesman Carl B Hamilton tror att förlovningen stärker den svenska kronan.

”Förlovningen och bröllopsförberedelserna är välkomna konsumtionsstimulanser och motverkar lågkonjunktur och arbetslöshet”, skrev han i en kommentar.

Enligt Hamilton medför folkets glädje lägre sparande, högre inhemsk efterfrågan och något lägre arbetslöshet, särskilt i tjänstesektorn. (TT)