Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bron kan bli farlig för gångtrafikanter

Trafikverket tar bort ljussignalerna på bron i Rossön. Farligt, menar skolan och PRO Bodum som nu protesterar hos Trafikverket.

Väg 346 går rakt genom Rossön och över Bölesjön går en bro där det i många år suttit ljussignaler på båda sidor. Av säkerhetsskäl har fordon bara fått åka över bron åt ena hållet samtidigt.

Under sommaren har Trafikverket förstärkt bron och menar nu att det går bra att mötas på bron, därför ska ljussignalerna tas bort. Men då har de inte tänkt på säkerheten för de som går eller cyklar på bron, menar bland annat Anna Lidén, rektor på Bodums skola.

– Det finns ingen vägren eller trottoar på bron. Om det möts bilar på bron finns ingen plats för den som går eller cyklar, säger Anna Lidén.

I Bodums skola går 24 barn i klasserna 1–6. Många av dem måste passera bron på väg till och från skolan.

– De är i den åldern då det inte är så lätt i trafiken. Jag skulle inte vilja att mina barn skulle cykla den vägen, säger Anna Lidén.

Tillsammans med PRO Bodum skrev Anna Lidén ett brev till Trafikverket för ett par veckor sedan. I brevet kräver de att ljussignalerna sätts tillbaka eller att det byggs en trottoar på bron. Från PRO:s sida är man orolig då många från pensionärsboendet måste passera bron för till exempel komma till affären.

Trafikverket har ännu inte svarat på brevet.